Musicalitat, precisió tècnica, però sobretot naturalitat i passió caracteritzen el treball del director franco espanyol Adolf Gassol. De família de músics, va créixer en un ambient plenament musical.

Adolf Gassol és actualment director artístic /musical i Violinista de l’Orquestra Barroca de Barcelona i director musical de l’Orquestra NovAria Filharmonia, amb la que ha estrenat amb èxit diferents òperes al Palau de la música catalana com La Travita de Verdi, La Bohème de Puccini, Carmen de Bizet i la Flauta màgica de Mozart

Músic barceloní d’una àmplia formació musical, piano, violí i viola, Adolf Gassol inicia els estudis a l’Escolania de la Catedral de Barcelona.

La seva trajectòria formativa l’ha portat al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, al Conservatori Superior del Liceu, UNIR (Universitat de la Rioja,” Màster en direcció d’orquestra”) a l’ESMUC, a Trössingen (Alemanya) i al Conservatoire à Rayonnement Régional Perpignan , on perfecciona l’estudi de la música antiga amb el mestre Christian Rouquié (violinista barroc) i Carole Parer (clavecinista).

Entre els seus professors de violí destaquen noms com Joan Pàmies, Agustín León Ara i el reconegut violinista Cubà Evelio Tieles. També realitza estudis d’harmonia, contrapunt, fuga, instrumentació i direcció de Cors i Orquestra sota el mestratge de personatges il·lustres com Xavier Boliart, Albert Argudo, Manuel Cabero, Pierre Cao, Manuel Valdivieso, Francesc Llongueres, Arturo Tamayo, Pascual Osa etc.

Ha estat convidat a dirigir formacions com l’Orquestra de Cambra de Moldàvia, la Beat Symphony Orchestra, l’Orquestra de Cambra de Girona, l’Orquestra Camerata Nova, l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra de Cambra Clàssica i diferents formacions corals. Ha dirigit i format part també de formacions d’arrel tradicional com la Cobla-Orquestra Maravella, o la Cobla Amoga de la qual n’és el director musical des del 2008.

Com a intèrpret ha realitzat enregistraments per a cinema i televisió i ha estat membre i col·laborador de diverses formacions musicals del país actuant al costat de reconeguts intèrprets com el violinista Gilles Colliard i el violoncel·lista Christophe Coin.

Membre fundador del Quartet de corda Manfred amb qui realitza una intensa activitat, fent concerts per tot el territori.

Amb l’Orquestra Barroca de Barcelona dirigeix habitualment un repertori molt ampli que va des de Monteverdi fins a C. Ph. E. Bach, Suites i grans Misses.

Al terreny de la música contemporània ha dirigit estrenes de compositors com Bernat Gilibert, (Pulsum) o Ferran Cruixent, (Android)

adolf gassol 14